Meerweg 63
1405BD
BUSSUM
tel. 035-6945648

Op zaterdagmiddag 10 februari stond voor de 12-2 van FC Weesp de uitwedstrijd tegen BFC 12-3 op het programma. ’s Ochtends konden de meeste spelers nog naar de open dagen van de middelbare scholen en ’s middags om 13.30 uur meldden ze zich in de kleedkamer bij BFC. Na de nodige ‘kleedkamerlol’ werd er een rustige warming-up gedaan. De opstelling werd doorgesproken en de laatste aanwijzingen werden gegeven. De spelers weten inmiddels wat er van hun verwacht wordt.

Om 13.30 uur floot de spelbegeleider voor de aftrap. FC Weesp speelde in de gebruikelijke formatie met een keeper, 2 verdedigers, 4 middenvelders en een spits. Vandaag stonden Milan en Iris respectievelijk links- en rechtsachter met Luke uiteraard achter hun in het doel. Het middenveld werd gevormd door Tigo als verdedigende middenvelder, Sam als aanvallende middenvelder, Jayden op rechts en Joep op links. In de spits begon Roeland. Na de pittige wedstrijd van vorige week, waren de spelers van FC Weesp gewaarschuwd. Vanaf het eerste fluitsignaal werd er scherp en fel gevoetbald. In de eerste minuten was het een beetje aftasten, maar daarna kreeg FC Weesp iets mee de overhand. Het balbezit was voor FC Weesp. Toch kwam BFC er op de counter af en toe gevaarlijk uit, maar Milan en Iris wisten dit gevaar telkens in de kiem te smoren. Aanvallend kreeg FC Weesp kleine kansjes. Sam vond de keeper op z’n pad en schoten van Tigo en Roeland misten nog de juiste richting. FC Weesp combineerde goed en wist zo elke keer de vrije man te vinden. Met Romy in het veld voor Joep, bleef het spelbeeld hetzelfde. FC Weesp viel gecontroleerd aan en moest waken voor de counter. Een prima aanval, die aan de rechterkant begon en via het midden aan de linkerkant uitkwam, zorgde voor de 0-1. Romy was de doelpuntenmaakster met een bekeken schot in de linker hoek. Een verdiende voorsprong. Na het eerste kwart kwam Joep in het veld voor Jayden. FC Weesp bleef geconcentreerd voetballen en wist zo opnieuw een paar goede kansjes te creëren. De keeper van BFC stond goed te keepen en wist de stand op 0-1 te houden. BFC bracht daar in het tweede kwart weinig tegenover en Luke had het vrij rustig. Bij FC Weesp viel Sam geblesseerd uit en werd vervangen door Jayden. FC Weesp bleef BFC goed vastzetten en dat zorgde voor kansen op de 0-2. Op een voorzet van Romy wist Jayden de voet niet helemaal goed tegen de bal te krijgen en de bal verdween naast de goal. Daarna werden goede afstandsschoten van Roeland en Tigo nog gekeerd door de keeper. Uiteindelijk viel toch de verdiende 0-2. Het was Tigo, die op aangeven van Joep knap en hard binnenschoot. Niet lang daarna was het rust.

In de rust werd de gebruikelijke puntjes op de i gezet en pepten de spelers van FC Weesp elkaar nog eens op. Nog een half uur volhouden en proberen de voorsprong te vergroten. Sam kwam weer in het veld en Roeland was even wissel. BFC zette ook een tandje bij en werd wat gevaarlijker. Op een afgeslagen aanval plaatsten zij een scherpe counter. FC Weesp schakelde iets minder snel om en BFC kwam vrij voor de keeper, maar Luke stond z’n mannetje en zorgde dat BFC de aansluitingstreffer niet kon maken. FC Weesp was gewaarschuwd. De spelers pakten de draad weer op en probeerden rustig te blijven combineren. Er werden een paar mooie aanvallen op de mat gelegd. Een goede opbouw van achteruit, doorspelen het middenveld in en vervolgens via de zijkanten de aanval zoeken. Prima aansluiting vanaf het middenveld en dan vanaf de zijkant de vrije man voor het doel proberen te vinden. Dit lukte niet altijd, maar oogstte wel applaus. Bij balverlies werd ook direct weer goed omgeschakeld om de aanval van BFC er weer uit te halen. Een mooi derde kwart waarin beide teams meer aan elkaar gewaagd waren. Wel een kwart zonder doelpunten, waardoor FC Weesp het laatste kwart met een 0-2 voorsprong in ging. Het vierde kwart werd een waar spektakel. Beide teams bleven op zoek naar die belangrijke goal. FC Weesp om de wedstrijd wellicht in het slot te gooien en BFC om de aansluiting te vinden. FC Weesp was heel dichtbij de beslissing. Roeland schot hard op de lat en Sam kon de rebound net niet tot een goal promoveren. Later was het opnieuw Sam, die op een goede dieptepass van Jayden één-op-één kwam met de keeper. De keeper van BFC hield BFC in de wedstrijd. Een goede onderschepping van BFC op het middenveld zorgde meteen voor een overtal in de aanval. Dit keer was Luke kansloos en had BFC z’n aansluitingstreffer. Nog zo’n 10 minuten te spelen. De spanning in, maar vooral buiten het veld was goed te merken. De supporters van beide teams leefden fanatiek en zeer sportief mee. BFC had het momentum en werd steeds gevaarlijker. FC Weesp moest flink verdedigen. Uiteindelijk was er geen houden aan en maakte BFC uit een hoekschop de gelijkmaker. De kopjes bij FC Weesp gingen iets omlaag, maar meteen na de aftrap kreeg Sam de kans om FC Weesp opnieuw op voorsprong te schieten. De bal eindigde helaas op de paal. Na een kleine overtreding van FC Weesp op het middenveld nam BFC snel de vrije bal. De spelers van FC Weesp stonden op het verkeerde been en daar maakte BFC optimaal gebruik van: 3-2. De wedstrijd stond helemaal op z’n kop. De spelers van FC Weesp stroopten nu de mouwen op en gingen volle bak voor de gelijkmaker. Er waren nog ongeveer 3 minuten te spelen. Meteen na de aftrap werd vol op de aanval gespeeld en werd BFC op eigen helft vastgezet. Dit had direct succes. Goed doorjagen zorgde ervoor dat de verdediger en keeper van BFC de bal niet goed wegwerkten. Sam was er als de kippen bij en schoot de 3-3 binnen. FC Weesp wilde meer. En rook meer. De vermoeidheid bij de spelers was goed te zien, maar de spelers van FC Weesp zetten toch nog een tandje bij. Met z’n allen was het fel druk zetten en goed aanvallen. FC Weesp zette BFC op eigen helft helemaal vast en kreeg daardoor een hoekschop. Deze werd snel door Sam genomen en voorgegeven. Tigo kwam goed voor zijn man en kopte knap de 3-4 binnen. Wat een comeback! Nog ongeveer een minuut te spelen en spelers van FC Weesp verdedigden met z’n allen. Toen klonk het eindsignaal.

Wat een mooie, welverdiende overwinning. En wat een blijdschap! Het was opnieuw een pittige, mooie wedstrijd tegen een leuke, sportieve tegenstander. Een wedstrijd die goed is voor de ontwikkeling van de spelers. En natuurlijk fijn dat de 3 punten mee konden naar Weesp. De komende twee zaterdagen geen competitie. Op 2 maart staat de thuiswedstrijd tegen Forza Almere 12-1 op het programma. In de komende weken wel gewoon trainen of lekker vakantie vieren! Dat hebben de spelers wel verdiend!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!