Competitieweg 22
1318EA
ALMERE
tel. 06-20602316

Met nog 2 wedstrijden te gaan in deze competitieronde staat FC Weesp 12-2 op een verdienstelijke 3e plaats. De afgelopen 2 wedstrijden werden gewonnen en er kan omhoog worden gekeken. Vandaag staat de uitwedstrijd tegen Sporting Almere 12-2 op het programma. Onder de rook van het stadion van Almere City, mochten de spelers van FC Weesp aantreden. Het zonnetje scheen en er waaide een fris windje. Aanvankelijk zouden we op gras voetballen, maar de wedstrijd werd op het laatst verplaatst naar kunstgras. Hierop werd een goede warming-up gedraaid en werden de puntjes op de i gezet. FC Weesp 12-2 was weer helemaal volledig. Geen afwezigen of geblesseerden, dus op volle sterkte. In de opstelling begonnen de dames, Romy en Iris, in de wissel. Verder was het Luke op doel, Milan en Sven in de verdediging. Joep en Jayden centraal op het middenveld en Jelle en Sem op de flanken. Voorin was Roeland de spits.

FC Weesp begon, zoals gebruikelijk, goed combinerend aan de wedstrijd. De vrije man werd telkens gezocht en gevonden. Ook werd er geduldig opgebouwd, waarbij de bal niet altijd naar voren werd gespeeld, maar via Milan, Sven en Joep juist van de linker- naar de rechterkant werd gespeeld. Op de zijkanten stonden Sem en Jelle ‘breed’, waardoor er ook in het midden ruimte ontstond voor Jayden en Roeland. Op deze wijze werd Sporting aardig uit elkaar gespeeld. Sporting kwam niet echt tot voetballen. Vaak werd de lange bal gespeeld, die makkelijk door de sterk spelende Milan en Sven werd veroverd. FC Weesp zette Sporting continue onder druk, waardoor het balbezit voornamelijk bij FC Weesp lag. Voetballend kwam FC Weesp er ook een aantal keer goed door. Een paar kleine kansjes van onder andere Roeland en Jelle brachten de keeper van Sporting nog niet van de wijs. Toch hing de 0-1 in de lucht. Deze viel ook niet veel later. Jelle werd op rechts weggestuurd door Jayden en maakte een mooie rush langs de zijlijn en wist op de achterlijn de bal voor te geven op de meegelopen Roeland. Roeland wist wel raadt met deze kans en zette de verdiende 0-1 op de borden. Met Iris en Romy binnen de lijnen, bleef FC Weesp goed doorvoetballen. Sporting probeerde met lange ballen de spitsen te bereiken, maar dat lukte nauwelijks. Toch wisten zij een hoekschop te verdienen. Hierbij lette FC Weesp niet helemaal goed op en wist Sporting de gelijkmaker binnen te schieten. Toch 1-1, terwijl dit niet bij het spelbeeld paste. FC Weesp zette nog een tandje bij en ging weer op zoek naar de voorspong. Deze viel ook snel. Nu was het Sem, die zich aan de linkerkant vrijspeelde en de bal panklaar kon leggen voor Jelle. Jelle tikte netjes de 1-2 binnen. Het eerste kwart werd afgesloten met een voorsprong. In de korte pauze zetten de spelers van FC Weesp elkaar nog even op scherp. En dat was in het tweede kwart te zien. Een lust voor het oog om naar te kijken. FC Weesp tikte Sporting helemaal weg en zette continu druk. Het duurder ook niet lang voordat de voorsprong verder werd uitgebreid. Na een goede opbouw vanaf Luke en via de verdediging met Sven en Milan, werd geduldig de ruimte gezocht. De bal ging van voet naar voet. Uiteindelijk werd het gaatje gevonden bij Jelle, die op zijn beurt Sem vrij voor de keeper kon zetten. Voor Sem een koud kunstje: 1-3. Daarmee was de koek nog niet op. Met Iris in de verdediging voor Sven bleef er goed gecombineerd worden. Vanuit de opbouw werd er lustig op los gecombineerd en de ene na de andere mooie aanval werd op de mat gelegd. Sporting werd volledig teruggedrongen op de eigen helft en kon er helemaal niet meer uit komen. FC Weesp beloonde zich zelf voor het mooie spel. Een goede aanval kwam bij Sem als eindstation uit en Sem maakt knap zijn tweede van de ochtend. Daarna was het Joep, die de voorsprong nog verder uitbouwde. Een combinatie door het midden met Roeland en Jayden werd door Joep perfect hoog in de hoek geschoten. Het was inmiddels 1-5 en FC Weesp was heer en meester. Er hing nog meer in de lucht, maar helaas lukte het Jelle en Roeland niet om de bal achter de keeper te krijgen. We gingen rusten met een 1-5 voorsprong.

De tweede helft was wat de eerste helft niet was. FC Weesp bleef controle houden, maar de echte scherpte was weg. Sporting leek zelfs wat meer in de wedstrijd te komen. FC Weesp was wat slordig in de combinatie en zocht vaak de wat moeilijkere oplossing. Wel bleven de spelers strijden voor elke meter. Na het derde kwart stond er nog steeds 1-5 op de borden, maar had Luke wel een paar keer reddend moeten optreden. Ook wel fijn, want in de eerste helft had hij nauwelijks iets te doen. In het vierde kwart probeerde FC Weesp de score verder op te voeren, maar kwam het helaas niet verder dan wat afstandsschoten. Sporting had inmiddels de moed opgegeven en begon iets fysieker te spelen. Hier werd het spelbeeld niet beter door. FC Weesp speelde uiteindelijk professioneel de wedstrijd uit en nam opnieuw 3 punten mee naar huis. Een heerlijke eerste helft! Wat een genot om naar te kijken. Helaas kreeg dat in de tweede helft niet een vervolg, maar de punten zijn binnen. En de inzet was zeer goed!

Volgende week de laatste wedstijd in deze ronde. Dan speelt FC Weesp thuis tegen Waterwijk. De tweede plaats zit er nog steeds in!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!