1097EC
AMSTERDAM
tel. 020-6920810

Zaterdag 2 maart 2024: Wartburgia JO9-1 vs FC Weesp JO9-1 2-3
Op deze mooie zaterdagmorgen mochten de boys van de JO9-1 om 9.00 uur spelen bij Wartburgia. Het was daar de enige wedstrijd om 9.00 uur. De jongens hadden alle ruimte voor een warming up. Ze waren lekker aan het voetballen. Dan moet de wedstrijd nog beginnen. De teammeeting werd begeleid door de vader van David. Wie gingen er vandaag keepen? Fedde de eerste helft. Roan 3e kwart en Mario 4e kwart. Wie wil er in de wissel beginnen? Eigenlijk niemand, maar ja. Er waren 2 vrijwilligers nodig, maar de coach had er ondertussen 4 vrijwilligers. Nou ja. Sem en Job boden zich al eerste aan en begonnen in de wissel. Ze zouden na 5 minuten alweer spelen.

Terug of door naar de opstelling. Fedde op doel. Roan en Mario iets meer in de verdediging. Joah op het middenveld. Yoek en David iets meer in de aanval. Vlak voor de start van de wedstrijd pepte de vader van David de jongens nog even op. De blauw witte leeuwen reageerde daar goed op. Beide ploegen stonden op scherp. Lekker fanatiek. Een van de vaders van Wartburgia was de spelbegeleider. Die floot echt heel relaxed. Hierdoor ging het er soms wel hard aan toe, maar de problemen werden ook meteen weer opgelost. Complimenten hiervoor.
Het spel ging lekker op en neer. Kansen over en weer. Fedde was aan het heersen voor zijn doel. Hij pakte de bal goed klem. Waar het kon probeerde hij op te bouwen via de verdedigers. De keeper van Wartburgia was ook erg goed en redde op de inzetten van David en Yoek. Later ook van Sem in het eerste kwart. Uit een corner scoorde FC Weesp de 0-1. Yoek nam de corner en legde de bal klaar voor Joah. Joah zag dat Mario in kwam lopen. Mario als verdediger sloot netjes aan en schoot de bal hard en hoog binnen. 0-1. Wow! Lekker begin. De goal is ook nog opgenomen. Mocht je het doelpunt op film terug willen zien, neem dan vooral contact op met de vader van Mario. Of met de verslaggever. Het spel in het 1e kwart was verder erg leuk om naar te kijken. Zowel voor het thuispubliek als voor het uitpubliek. Alleen vielen er geen doelpunten meer. Door naar het 2e kwart met hetzelfde speelbeeld. Joah was vandaag een van de sleutelspelers. Hij kreeg extra opdrachten bij zowel de opbouw als bij het verdedigen. Wartburgia speelde met een extra verdediger. Dat was een jongen die nog groter was dan Joah en Yoek. Dat is echt groot. En sterk ook nog. Daarnaast hadden ze enkele snelle, handige dribbelaars. Tot dat moment heersten Roan, Mario en Job om beurten in de verdediging. Helaas kwam er toch 1x iemand door en dat was de 1-1. Even later.In duel pakte deze verdediger Yoek wel erg stevig aan. De spelbegeleider had het goed in de gaten. De situatie werd opgelost en Yoek mocht een vrije trap nemen. Mocht je als lezer nog beeld hebben hoe Lasse Schone een vrije trap tegen Real Madrid erin schoot. Nu was het Yoek Dalmulder de naam en krulde de bal vanaf de zijlijn hard en hoog in de verre hoek. Wat een goal weer zeg! 1-2. David zat het nog niet helemaal lekker dat Yoek werd aangepakt door die sterke jongen. David ging daarna ook stevig, maar fair de duels aan. Dit als illustratie van de volgende zin. Aangezien de hele ploeg als leeuwen verdedigden, werd dat ook de ruststand.

In de rust complimenten van de coach voor het vertoonde spel. De tactische afspraken werden herbevestigd. Ook met het bordje erbij nog even uitgelegd hoe er gespeeld moest worden. Joah had daar letterlijk en figuurlijk een centrale rol in. Dat deed hij echt met verve. Ook Sem en Fedde verdedigde goed mee als aanvallers. Wat Joah ook nog goed blijkt te kunnen, is corners nemen. Joah legde de bal panklaar op het hoofd van Yoek. Die kopte de 1-3 binnen. Wat een goal zeg. Het kon niet op. Je zou denken dat we trainen op corners. Dat gebeurt nog niet. Ondertussen werd de verdediging dichtgemetseld. Met Roan op doel en David en Job beter bekend als "de muur" in de verdediging. Roan keepte niet alleen ijzersterk. Hij paste de bal ook weer goed als hij hem had. In dit kwart stond FC Weesp echt goed te verdedigen. Precies volgens de afspraak. FC Weesp kreeg echt mooie kansen. Fedde net naast en redding van de keeper. Joah op de paal. Job van afstand net over. Yoek net naast en een redding van de keeper. Zo blijft het 1-3 en blijft Wartburgia in de wedstrijd. In het 4e kwart ging Mario keepen. Mario keepte ook al erg goed. Lekkere reddingen. Ook uiteraard met de support van zijn maatjes voor hem. Langzaamaan had FC Weesp meer moeite om goed in de formatie te blijven spelen. Toch een stukje vermoeidheid misschien. En het zijn natuurlijk gewoon kinderen van 8 jaar oud. In een moment van onoplettendheid wordt het dan 2-3. Dan wordt het spannend. FC Weesp had nog een paar mooie kansen op de 2-4 en daarmee de wedstrijd te beslissen. Alleen Wartburgia ook op de 3-3. Alleen er werd niet meer gescoord. Het bleef 2-3.

Na de wedstrijd nog even boxen geven. Een aantal spelers van Wartburgia hadden daar even moeite mee. Teleurstelling na de wedstijd. De spelbegeleider ging ook daar heel soepel mee om. Hij wist precies de goede dingen te zeggen en de boxen werden uitgedeeld. Toen de penalties. Daar stond Mario toch een partij te keepen. Niet normaal. Korte evaluatie tussen de coaches achteraf over de dingen die goed gingen tijdens de wedstrijd en de dingen die nog beter kunnen. Sfeer gepolst bij de ouders. De sfeer zat er goed in. Goed gespeeld tegen een goede tegenstander. Kan je weekend beter beginnen?

Volgende week is iedereen welkom om bij de JO9-1 te komen kijken. Ze spelen om 10.30 uur thuis tegen AFC JO9-4.

Verslaggever JO9-1

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!