ALMERE
tel. 036-5331335

Zaterdag 6 april 2024: AS 80 JO9-3 vs FC Weesp JO9-1 7-10

De eerste zomerse dag van 2024. Lekker weertje. Zeker voor de supporters. Op het kunstgras van AS 80 was het best warm. Je kon zien dat enkele spelers daar toch wel enige mate van last van hadden. Na een ontspannen warming up een kort praatje van de vader van David die vandaag coach was. De vaders van Roan en Sem waren vandaag assistent coach. De manier van spelen in ondertussen duidelijk voor de jongens. Nog een korte peptalk dat de jongens als blauw-witte leeuwen moesten spelen vandaag. Daar hadden ze wel zin in.

Yoek begon op doel. David en Job in de verdediging. Joah op het middenveld. Roan en Fedde in de aanval. Sem en Mario begonnen in de wissel en zouden na 5 minuten alweer meedoen. De blauw witte leeuwen hadden er zin in. Gretig. Veel oog voor elkaar. Erg werd lekker samengespeeld, waardoor FC Weesp veel kansen zou krijgen. Met David en Job is de spreekwoordelijke muur in de verdediging opgetrokken. De doelpunten gingen vallen. Roan keek goed om zich heen en bracht Joah in stelling. 0-1. Niet veel later bracht Roan Fedde in stelling 0-2. Niet veel later. Een erg mooie pass van Joah op Roan. Roan rondde die goed af. 0-3. Ondertussen waren Sem en Mario in het veld gekomen en speelden goed mee. Een mooie pass van Sem op Joah en het was 0-4. Einde eerste kwart. De warmte begon toen al een beetje te spelen. De jongens al dorst. Snel drinken. Iedereen was lekker scherp. Althans. Yoek tipte de vader van David erop dat hij Yoek niet extra had opgepept voor de wedstrijd. Uit deze scherpe analyse van Yoek bleek ook dat dit vandaag niet per se bij Yoek nodig was. Ook al blijft het wel leuk om te doen. Tweede kwart ging Joah op doel. Die deed dat ook al zo goed. Net zoals Yoek. Dat heeft de verslaggever net niet beschreven. Over de scherpte bij de verslaggever zullen we verder maar even niet uitwijden. AS 80 kwam beter in de wedstrijd. Joah had een aantal goede reddingen. Mario en Job stonden als leeuwen te verdedigen. Joah deed het ook goed in de opbouw. FC Weesp had een goede manier om met het spel van AS 80 om te doen. Een meevallende keeper maakt dat nog makkelijker. Yoek stond nu op het middenveld en onderschepte een pass van de keeper om deze meteen in het doel te schieten. 0-5. Na een goede pass van Job mocht Fedde ook nog eens de 0-6 maken. Na een ongelukkig balverlies van FC Weesp kon AS 80 nog wel de 1-6 maken voor de rust. Op zich nog niets aan de hand.

In de rust gaven enkele spelers wel aan last van de warmte te hebben. Alsnog gewoon doorgaan. Derde kwart stond Mario op doel. Die kan ook al zo goed keepen. Alleen de puf was er even uit bij FC Weesp. Fedde had ook last van zijn been en moest eerder gewisseld worden. Het ging allemaal wat moeizamer. FC Weesp kwam nog wel op 1-7. Een goede pass van Joah in de diepte op Yoek die Yoek ijskoud binnenkant paal erin schoot. Daarna zette AS 80. Iets feller. Best veel kansen. 2-7. 3-7. 4-7. Einde 3 periode. Kort praatje met coach en spelers. Even checken wat er aan de hand is. Warm. Moe. Zwaar. De vader van David dat in het 3e kwart FC Weesp meer als blauw witte katjes speelde en niet als blauwe witte leeuwen. Dit laatste zouden we weer doen in het 4e kwart. In overleg met de jongens gekeken naar de beste opstelling. Yoek en Joah hadden veelal op het middenveld gespeeld, wat hun veel kracht had gekost. Zij gingen nu samen in de verdediging. David ervoor op het middenveld. Mario, Job en Sem afwisselend in de aanval. Roan op doel. Fedde heeft het laatste kwart niet of nauwelijks gespeeld. Zijn been deed te veel pijn. Met de aangepast opstelling en frisse instelling ging FC Weesp weer het veld. Joah mocht dan in de verdediging staan. Een mooi afstandsschot van Joah en de stand werd 4-8. Mario stond in de aanval en legde de bal klaar voor David. David schoot de bal hard en hoog in het doel. 4-9. Was dat de beslissing? Misschien wel. Misschien niet. AS 80 zette nog even aan. 5-9. 6-9. 7-9. Vlak voor tijd gaf Mario een goede voorzet. Die kwam tussen David en een verdediger uit. Frommel. Frommel. Doelpunt David. 7-10. Niet veel later floot de coach van AS 80 af. Hij had de wedstrijd op een prettige wijze goed in de hand. Fanatiek en toch sportief. Daarna de penalties. Die lekker werden genomen met goed keeperswerk van Roan.

Aansluitend bleek de vader van David ook nog jarig te zijn. Dus daar moest zeker op gezongen worden. Dat deden de jongens uit volle borst. David trakteerde aan alle spelers en broer en zusje. Daarna was er nog even tijd om samen lekker vrij te voetballen. Ook dat is genieten. De jongens van de JO9-1 gaan echt leuk met elkaar om. Als het meezit. Ook zeker als het tegen zit.
Volgende week weer lekker voetballen. Thuis tegen Buitenboys J09-2.

Verslaggever JO9-1

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!