Klein-Brandt Sportpark 1
1312JW
ALMERE
tel. 036-5331335

Deze zaterdag mochten we alweer heel vroeg op pad. Een uitwedstrijd in Almere tegen de plaatselijke AS’80. De wedstrijd stond gepland om 08.30 uur. Dus wekkertje zetten, slaap uit de ogen wrijven en klaar maken voor de wedstrijd. Alle spelers waren op tijd aanwezig en zodoende kon er een goede voorbereiding worden gedaan. Een prima warming-up, een korte voorbespreking en goede focus. De spelers van FC Weesp waren er klaar voor.

Om 08.30 klonk het beginsignaal. Het was even wennen aan het veld, dat iets smaller leek dan gebruikelijk. Maar daar pasten de spelers van FC Weesp zich snel aan aan. Het was duidelijk dat AS’80 graag de fysieke duels op wilde zoeken. Lange ballen naar voren en dan proberen de tweede bal te veroveren. FC Weesp probeerde daarentegen juist van achteruit op te bouwen en voetballend een aanval op te zetten. Met Luke uiteraard in het doel en Sven en Milan aan de rechter- en linkerkant achterin, stond de verdediging ook vandaag weer als een huis. Voor de verdediging speelde Joep als controlerende middenvelder met Sem en Romy links en rechts op het middenveld. Iris startte als aanvallende middenvelder en Jayden begon als aanvaller. Roeland was als eerste wissel. Het balbezit was voor FC Weesp en er werd geduldig gezocht naar openingen. Zowel Sven als Milan kregen relatief veel ruimte om op te bouwen. Via het middenveld werd dan de aanval gezocht. Jayden was voorin vaak goed aanspeelbaar, waardoor de middenvelders bij konden sluiten. Hieruit viel ook het eerste doelpunt. Van achteruit ging de bal via Joep naar Jayden, die Romy aan de rechterkant aanspeelde. Romy kan direct doorspelen op de meegelopen Sem. Sem controleerde de bal en schoot knap de 0-1 binnen. Een verdiende voorsprong. Na deze 0-1 liet FC Weesp AS’80 meer in de wedstrijd komen. Duels werden verloren en het spel werd wat slordiger. FC Weesp kon de bal niet goed in bezit houden en dat zorgde er voor dat AS’80 gevaarlijker werd. Luke kon in eerste instantie nog goed redden, maar uit de daaropvolgende hoekstop kon een speler van AS’80 vrij inkoppen: 1-1. Gelukkig was het ook meteen einde eerste kwart en konden in de korte pauze de puntjes weer op de i worden gezet.

Met opnieuw een goede instelling gingen de spelers het tweede kwart in. FC Weesp pakte langzaam de controle weer terug en ook werd het spel weer beter. Toch bleef het een gelijk opgaande strijd met kansen over en weer. Wanneer AS’80 wel probeerde op te bouwen van achteruit werd er door FC Weesp gezamenlijk goed druk gezet. De zorgde telkens vrij snel weer voor balbezit. De 1-2 viel echter nog niet. Schoten van onder andere Roeland, Joep en Romy waren makkelijke prooi voor de keeper. Sem en Jayden hadden het vizier ook nog niet helemaal op scherp. AS’80 had in hun aanval daarentegen weinig te vertellen. Sven en Milan waren ‘heer en meester’. Na goed en fel opjagen van Iris aan de linkerkant, wist AS’80 geen raadt met de bal. De keeper werd aangespeeld, maar deze kon de bal niet controleren. Jayden was doorgelopen op de keeper en kreeg de bal voor het intikken: 1-2. Een verdienstelijk doelpunt na goed vastzetten van de tegenstander. Aan het einde van de eerste helft kreeg FC Weesp weer wat meer grip op de wedstrijd. Gesteund door de 1-2 voorsprong.

Na de rust pakte FC Weesp de draad weer op van het eerste kwart. Goed voetballend werd AS’80 teruggedrongen op hun eigen helft. De hele enkele doelpogingen van AS’80 werden door Luke gepareerd. Op het middenveld wisten Iris en Joep de spelers van AS’80 continu onder druk te zetten en bij balverovering konden snel de zijkanten worden opgezocht. Het was uiteindelijk Jayden die de voorsprong verder vergrootte met een goed afstandsschot. Van achteruit was Sem aan de linkerkant vrijgespeeld en hij speelde de vrijstaande Jayden aan. Die wist wel raad met dit soort kansjes: 1-3. FC Weesp hield de controle en kreeg via Roeland en Iris kansen op de 1-4. Ook Romy was dichtbij een doelpunt. Zij zag haar inzet op de lat uiteenspatten.

Tussen en derde en vierde kwart motiveerden de spelers van FC Weesp elkaar. Deze voorsprong mochten we niet meer weggeven. Sven, Milan en Joep zorgden dat het verdedigend goed bleef staan en de middenvelders en aanvallers bleven AS’80 onder druk zetten en ook meeverdedigen. Als team stond het erg goed. En in balbezit liet FC Weesp helemaal zien dat ze goed kunnen voetballen. De bal ging van voet naar voet en AS’80 kwam er even niet aan te pas. Helaas lukte het niet om dit goede spel al in doelpunten uit te drukken. Sem stuitte tot twee keer toe op de keeper en schoten van Joep en Sven werden geblokt. Met nog 5 minuten te spelen leek de overwinning binnen. De overwinning werd uiteindelijk nog iets meer cachet gegeven. Na opnieuw een goede combinatie kreeg Joep de ruimte om in te schieten. Zijn schot werd echter geblokt, maar kwam voor de voeten van Jayden. Jayden schoot knap zijn derde van de ochtend binnen. Met deze 1-4 stand was de wedstrijd echt gespeeld. De spelbegeleider floot niet veel later voor het einde.

Opnieuw een mooie, verdiende overwinning en weer 3 punten! Na de gebruikelijke boxen met de tegenstander werden er no penalty’s genomen. Daarna ging FC Weesp met een goed gevoel weer naar huis!