1026CB
AMSTERDAM
tel. 020-4904629

Zaterdag 20 april mocht FC Weesp JO12-2 op bezoek in het pittoreske Durgerdam.
Daar stond de wedstrijd tegen de plaatselijke voetbalclub DRC op het programma. De wedstrijd ving net iets voor het middaguur aan. FC Weesp was de trotse koploper in deze vierde competitieronde dus de spelers konden er vanuit gaan dat de tegenstander erg gemotiveerd zou zijn. We waren op tijd in Durgerdam en konden een goede warming-up doen op ‘echt’ gras. Dat was weer even wennen. Ook de wind blies stevig over het veld. Voldoende ingrediënten voor een zware pot.

Vanaf de aftrap op 11.45 uur bleek inderdaad dat FC Weesp erg moest wennen aan het veld, de omstandigheden en het felle spel van DRC. FC Weesp kwam er in de eerste minuten nauwelijks aan te pas en het spel oogde erg onrustig. DRC had het betere van het spel en kon via hun spits ook meteen gevaarlijk worden. Luke verkleinde goed zijn doel, waardoor de bal rakelings naast werd geschoten. FC Weesp was gewaarschuwd. Zou je denken. Maar het spel bleef slordig en de bal kon niet in de ploeg worden gehouden. Veel balverlies en ook de duels werden slap aangegaan. Het was wachten op de 1-0 voor DRC. Deze viel echter nog niet. Een bal op de paal en een paar goede reddingen van Luke hielden DRC van het scoren. Net op het moment dat FC Weesp iets beter in het spel kwam, maakte DRC toch de 1-0. Dit was ook de stand na het eerste kwart. In de korte pauze werden de spelers spreekwoordelijk ‘wakker geschud’: concentratie, rustig voetballen, de bal rond laten gaan en iets feller in de duels. De opdracht voor het tweede kwart was duidelijk. Verdedigend stond het nu ook beter. Sven op rechts en Milan op links. Vanuit het middenveld ondersteunt door Iris. Ook op het middenveld was er minder balverlies. Romy stond op links en Jelle op rechts. Aanvallend op het middenveld stond Roeland en voorin stond Jayden. FC Weesp speelde nu wat makkelijker. Er kwamen weer wat mooie combinaties en DRC werd langzaam maar zeker teruggedrongen op eigen veld. Het was nog niet voldoende voor een gelijkmaker, maar de druk op het doel van DRC nam toe. De keeper wist goed te redden op schoten van Roeland en Jayden en ook een goed geplaatste bal van Romy. Ook Sem lukt het van dichtbij niet op de keeper de passeren. Het schot ontbrak net aan kracht. Met de rust stond er nog steeds 1-0 voor DRC op de borden, maar was FC Weesp wel meer in de wedstrijd gekomen.

Geen idee wat er in de ranja zat, maar de tweede helft was FC Weesp de bovenliggende partij. Duels werden gewonnen, de bal ging weer lekker rond en FC Weesp speelde veel rustiger. Het werd een hele andere wedstrijd. FC Weesp drong steeds meer aan en kreeg een flink aantal kansen. Sem vond van dichtbij opnieuw de keeper op zijn pad. Iris zag haar inzet op de binnenkant van de paal weer uit het doel gaan. Een goed schot van Jelle werd door een verdediger van DRC van richting veranderd en leek in de goal te gaan. De bal verdween echter net naast de goal. De gelijkmaker hing in de lucht, maar FC Weesp moest beducht blijven op de counter. Deze werd er telkens vakkundig uitgehaald door Sven en Milan. De spelers van FC Weesp bleven knokken voor elke grasspriet en wisten daardoor elke keer weer snel in balbezit te komen. En eenmaal aan de bal, weet FC Weesp wel hoe er moet worden gevoetbald. Op zowel links als rechts werd er lustig op los gecombineerd. Op links werd DRC door Romy en Roeland ‘weggetikt’ en op rechts wisten Jelle en Jayden er combinerend elke keer door heen te komen. Het enige dat nog ontbrak was de goede eindpass en het doelpunt. Vlak voor het einde van het derde kwart was het dan eindelijk raak. Een hoekschop van Jayden belandde op de paal en stuiterde voor de voeten van Roeland. Roeland kon de bal tegen het net werken. Een verdiende 1-1. FC Weesp wilde meer en in het vierde kwart werd het voetbal nog beter. Er hing een mooie spanning, want DRC kwam er af en toe nog wel gevaarlijk uit. Op een goed ingeschoten vrije trap wist Luke goed te redden. Ook de daaropvolgende corner werd sterk verdedigd. FC Weesp maakte duidelijk dat er voor DRC niet teveel meer te halen was. Aan de andere kant van het veld bleef FC Weesp op zoek naar de winnende treffer. Sven dribbelde vanachter uit goed door het middenveld in en soleerde richting het doel. Sven kreeg ruimte voor het schot, maar deze moest met links. De inzet ontbrak net aan kracht. Het was wel het sein voor FC Weesp op nog meer druk te zetten. Op rechts speelde werd Jelle weer in de diepte gestuurd. Hij kon voorgeven op de meegelopen Romy en Roeland, maar er zet net een voet van een verdediger tussen. Opnieuw een hoekschop. Deze keer vanaf links. Romy gaf voor en DRC kreeg de bal niet goed weg. Iris zat er meteen boven op en wist te bal in te spelen op Jayden. De bal was meteen onder controle en Jayden schoof de bal in de linker onderhoek: 1-2. Met nog zo’n 3 minuten te spelen, had FC Weesp de wedstijd volledig naar zich toegetrokken. De laatste 3 minuten werden ‘professioneel’ uitgespeeld.

Na het eindsignaal was er duidelijk blijdschap bij de spelers van FC Weesp. Een overwinning leek na de eerste tien minuten heel ver weg, maar de spelers zorgden voor een mooie ommekeer. Opnieuw 3 punten en de koppositie blijft gehandhaafd. Een knappe prestatie. Nu een drietal weken geen wedstrijd en dan op bezoek naar de nummer 2, Volendam. Maar nu eerst genieten van een welverdiende vakantie!