1382RL
WEESP
tel. 0294-413791

Zaterdag 13 april 2024: FC Weesp JO9-1 vs Buitenboys JO9-2 6-6.
Op een mooie zaterdag start de wedstrijd om 10.30 uur tegen Buitenboys. De geplande scheidsrechter had al een wedstrijd in de benen, dus om de arbeid-rust verhouding goed te houden begon de vader van Roan als spelbegeleider. De vader van Sem was de coach. Door naar de opstelling. Mario, David, Job, Joah, Yoek en Fedde begonnen in de basis. Sem en Roan in de wissel. FC Weesp begon niet superscherp aan de wedstrijd. Voor je het weet, staat het dan 0-1. Toen trokken Job en David samen weer de Weesper muur op. Fedde was lekker gretig zoals we hem kennen. Fedde pakt de bal af en past de bal naar Yoek. Yoek knalt de 1-1 binnen. Niet veel later schiet de keeper van Buitenboys de bal ongelukkig uit. Ongelukkig voor Buitenboys. Yoek pikt de bal op en schiet de bal geplaatst in het doel. 2-1. Aan het eind van het 1e kwart stond het 2-2 na een doelpunt van Buitenboys waarbij een hard schot uiteindelijk via David in het doel van FC Weesp gaat. Wat een pech. Gelukkig stonden zijn maatjes klaar om David direct op te peppen. David ging direct door als een echte strijder.

Het 2e kwart ging Fedde keepen. FC Weesp ging lekker voetballen. Het was niet helemaal duidelijk wat Yoek voor ontbijt had gegeten. Graag volgende week weer. Wellicht ook het recept delen met de andere ouders. Yoek onderschepte veel ballen en brengt ook zijn maatjes in stelling. Uiteindelijk kwam de bal bij Joah die van afstand met een goed schot de 3-2 erin schiet. Soms speelde Buitenboys zich onder de druk van FC Weesp uit. Er was nog discussie over de bal wel of niet achter, maar uiteindelijk lag de bal in het doel van FC Weesp. Geen VAR en geen doellijntechnologie. Althans nog niet bij de JO9 -grapje-. Dus doelpunt en door. Ook Roan ging als aanvaller voorop in de strijd en gaf goed druk op de verdedigers van Buitenboys. FC Weesp ging met een voorsprong de rust in.

Een mooi uitgespeelde aanval kwam uit bij. Ja. Bij Yoek. Yoek schiet de 4-3 heerlijk binnen. Dan is het rust. Bekertje limonade. Tops en tips van de coach. In het 3e kwart ging Roan op doel. Goed om tussendoor te melden dat Job naar de kapper geweest. Met zijn snelle kapsel stond hij weer als een huis in de verdediging. FC Weesp vergrootte de voorsprong. Joah ging slalommend door de verdediging van Buitenboys. Ook de goed spelende keeper van Buitenboys werd omspeeld waarna Joah rustig de 5-3 kon binnen tikken. Buitenboys gaf zich nog niet gewonnen. Het werd al snel 5-4. Met een indraaiende corner werd het zelfs nog 5-5. Hoe zou dit aflopen? Roan was lekker bezig als keeper en bleef nog een kwartje keepen. Buitenboys kwam helemaal terug. Sterker nog. Buitenboys kwam op een 5-6 voorsprong. Gelukkig had Sem zijn kruid nog drooggehouden. Met een schot van best ver knalde hij de 6-6 binnen. Het was en bleef een spannende wedstrijd. De goal kon aan allebei de kanten vallen. Alleen deed die dat niet meer. Het bleef bij 6-6.

Daarna werden de boxen uitgewisseld en de penalties genomen. Al snel na de wedstrijd waren de jongens aan het spelen op veld 4. Het was een zonnige dag. Lekker gevoetbald. Wat wil je nog meer? Nou weten wanneer de volgende wedstrijd is. Die is zaterdag 20 april 2024 om 9.15 in Blaricum bij BVV'31.

Verslaggever JO9-1 -met dank aan meerdere assistent-verslaggevers ter plekke-

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!